ȘTIRI

Mesaj impresionant din partea C.N. „I.L. Caragiale”: „Ni-l vom aminti mereu pe academicianul Eugen Simion patronand editiile Festivalului International de Poezie Nichita Stanescu – Dreptul la timp”

[ad_1]

„Colegiul Național „I.L. Caragiale”, Ploiești anunță cu regret încetarea din viață a academicianului EUGEN SIMION, reputat critic și istoric literar, profesor universitar la Facultatea de Litere a Universității din București, membru titular și președinte al Academiei Române, eseist și editor, absolvent al colegiului nostru în seria unui alt mare spirit al culturii române, Nichita Stănescu.

De altfel, prietenia creată între ei pe băncile școlii a crescut în timp și s-a prelungit, Eugen Simion devenind unul dintre cei mai apropiați și dedicați exegeți ai operei poetului.

În aceste calități, ni-l vom aminti mereu pe academicianul Eugen Simion patronând numeroase ediții ale Festivalului Internațional de Poezie „Nichita Stănescu – Dreptul la timp”, mereu aproape de mințile cercetătoare și de sufletele elevilor noștri îndrăgostiți de poezie și de literatură, in general.

Suntem alături de familie în aceste triste zile și transmitem sincerele noastre condoleanțe!”, a transmis colectivul prestigiosului Colegiu Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești, acolo unde academicianul a dschis porțile cunoașterii.

Eugen Simion…

După o carieră strălucită și o viață cu multe și meritate împliniri, academicianul Eugen Simion, unul dintre modelele culturale ale societății românești, a încetat luni din viață.

Personalitatea și cariera i-au fost într-atât de vaste, complexe și complete încât Profesorul Eugen Simion a fost el însuși o instituție și va rămâne pentru mult timp un reper, o mândrie pentru noi toți pentru dăruirea cu care a promovat și apărat literatura, pe oamenii noștri de litere și valorile acestei țări.

Articolul Mesaj impresionant din partea C.N. „I.L. Caragiale”: „Ni-l vom aminti mereu pe academicianul Eugen Simion patronand editiile Festivalului International de Poezie Nichita Stanescu – Dreptul la timp” a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link