ȘTIRI

Judetul Brasov-sansa maxima sa devina gazda Jocurilor Olimpice de Iarna pentru Tineret, in 2028

[ad_1]

ASTA e ȘTIREA ZILEI la BRAȘOV: „Judeţul Braşov are capacitatea de a organiza Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret, în anul 2028.

În această dimineaţă, la Palatul Victoria am participat la o întrevedere cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă şi cu consilierul onorific al domniei sale, Gheorghe Popescu, pe tema depunerii candidaturii Braşovului pentru găzduirea acestui eveniment sportiv de amploare mondială.

Împreună cu domnii Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic, George Boroi, secretarul general al COSR, şi Allen Coliban, primarul Municipiului Braşov, am prezentat atuurile pe care ne bazăm în acest demers pentru a cărui materializare este nevoie de un parteneriat consolidat al administraţiilor publice locale din municipiul Braşov, oraşele Predeal şi Râşnov, şi comuna Fundata cu autoritatea judeţeană, precum şi de sprijinul şi patronajul Guvernului României.

Cu 17 sporturi reprezentate, 81 probe de concurs, 85 națiuni olimpice participante însumând peste 2000 de sportivi și aproximativ 800 persoane implicate în jurul sportivilor și al competițiilor, ediţia de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret reprezintă evenimentul sportiv de top la nivel mondial pentru sportivii cu vârste cuprinse între între 14 și 18 ani.

De ce Olimpiada de Iarnă pentru Tineret la Braşov? Pentru că suntem capitala sporturilor de iarnă şi avem experiența necesară organizării competițiilor sportive internaționale!

După succesul repurtat cu Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Brașov 2013 şi după organizarea în ultimii 10 ani a numeroase ediții și etape de Campionate și Cupe Mondiale și Europene la sărituri cu schiurile, biatlon, schi fond, schi alpin şi hochei pe gheaţă, municipiul şi judeţul Braşov sunt pregătite să ţintească mai sus şi mai departe, găzduind ediţia din 2028 a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret – Youth Olympic Winter Games.

Premierul Nicolae Ciucă ne-a solicitat un plan de acțiune pentru pregătirea și fundamentarea  demersurilor de depunere a dosarului de țară pentru pregătirea procedurilor de organizare a acestei competiții internaționale”.

 Vestea a dat-o luni seară presedintele Consiliului Județean Brașov- Adrian ioan Veștea.

Articolul Judetul Brasov-sansa maxima sa devina gazda Jocurilor Olimpice de Iarna pentru Tineret, in 2028 apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link