ȘTIRI

Doi pianiști excepționali în Stagiunea de marți seara a Filarmonicii George Enescu: Anca Săftulescu și Alexandru Plăcintă

[ad_1]

În două săptămâni consecutive, marți 1 și marți 8 noiembrie, Stagiunea de marți seara propune două recitaluri de pian susținute de muzicieni excepționali aparținând unor generații și școli diferite, fiecare în parte cu o activitate concertistică remarcabilă.

Pianista Anca Săftulescu, lector universitar la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța, Doctor în muzică (2017), a absolvit cursurile de Licență (2008) și Masterat (2011) ale Universității Naționale de Muzică din București, clasa prof.univ.dr. Viniciu Moroianu și prof. univ. dr. Dana Borșan. În anul 2006 a obținut o bursă de studii universitare la Conservatoire National Supérieure de Musique et de Danse din Paris, clasa profesor Jacques Rouvier.

„ Am în programul meu doar sonate de Beethoven, trei dintre lucrările binecunoscute și îndrăgite de publicul meloman. Lumea sonoră pe care am imaginat-o ia de această dată forma unor povestiri, în care contrastele specific beethoveniene vor însoți ascultătorul pe un drum profund inițiatic.”, declară pianista.

Alexandru Plăcintă s-a format la școala ieșeană și este student al Conservatorului Regal din Scoția, la clasele Sinae Lee, Fali Pavri și Aaron Shorr. 

„În recitalul meu din Stagiunea de Marți Seară, veți putea audia un program provocator și efervescent, portretizând o demonstrație de forță și ingeniozitate a unora din cei mai prolifici compozitori și pianiști ai muzicii clasice. Am ales să pun în prim-plan o capodoperă a geniului beethovenian, în contrast cu sunetul monumental al lui Rahmaninov, solemnitatea arhitecturală din Enescu și finalizând cu virtuozitatea lugubră a unei lucrări consacrate lui Liszt. Pe această cale,  invit publicul larg să fie purtat alături de mine în această călătorie muzicală evocativă și grandioasă. Vă aștept cu drag!”acestea sunt cuvintele cu care tânărul pianist a dorit să invite publicul la recitalul său.

Stagiunea de marţi seara
Marți, 1 noiembrie, ora 19, Ateneul Român (Sala mică)

Recital de pian
ANCA SĂFTULESCU

Program

Ludwig van Beethoven
Sonata în do minor, op. 13, „Patetica”
Sonata în la bemol major, op. 26
Sonata în fa minor, op. 57, „Appassionata”.

Articolul Doi pianiști excepționali în Stagiunea de marți seara a Filarmonicii George Enescu: Anca Săftulescu și Alexandru Plăcintă apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link